Δίαιτα θερμίδες και μπύρα



Όλοι ξέρουμε, μία θερμίδα απαιτείται για να θερμάνουμε 1 γραμμάριο νερό κατά έναν βαθμό C και μάλιστα από 21,5 σε 22,5 βαθμούς. Και εσείς που δε το ξέρατε τώρα το διαβάσατε και το ξέρετε … σους για το όλοι ,χαχαχαχαχαχαχα.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς διάνοια για να υπολογίσει ότι, ένας άνθρωπος, αν πιει ένα ποτήρι κρύο νερό, ας πούμε στους 0 βαθμούς, χρειάζεται περίπου 200 θερμίδες για να το θερμάνει κατά έναν βαθμό. Για να το φέρει στην θερμοκρασία του σώματός του, δηλαδή 37 βαθμούς, απαιτούνται 7.400 θερμίδες (200 γραμ. επί 37 βαθμούς διαφορά θερμοκρασίας).
Αυτές τις θερμίδες αναγκάζεται να τις προσφέρει το σώμα, αφού η θερμοκρασία του σώματος πρέπει να μείνει σταθερή. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί την μοναδική πηγή ενέργειας που διαθέτει, δηλαδή το σωματικό λίπος. Πρέπει λοιπόν να κάψει σωματικό λίπος, για να πετύχει την θέρμανση του νερού. Η θερμοδυναμική δεν απατάται.
Αν πιει κανείς ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα (περίπου 400 γραμ. στους 0 βαθμούς) χάνει 14.800 θερμίδες. Τώρα πρέπει να αφαιρέσουμε τις θερμίδες που κερδίζει κανείς από την μπύρα, περίπου 800 θερμίδες για 400 γραμ. μπύρας.
Παρατηρώντας το ισοζύγιο βλέπουμε ότι χάνει περίπου 14.000 θερμίδες με ένα κρύο ποτήρι μπύρα. Ασφαλώς η απώλεια είναι τόσο μεγαλύτερη όσο πιο κρύα είναι η μπύρα. Αυτός ο τρόπος απώλειας θερμίδων είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από το jogging ή από το να κάνει ποδήλατο, κατά τα οποία θα χάσει μόνο 1.000 θερμίδες την ώρα. Ακόμη και το σεξ, με 100 μόνο θερμίδες ανά οργασμό, είναι, εν συγκρίσει με την μπύρα, λιγότερο αποτελεσματικό.
Το να χάσουμε βάρος είναι πολύ απλό. Πρέπει απλά να πίνουμε μεγάλες ποσότητες κρύας μπύρας και η θερμοδυναμική θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Ένα μειονέκτημα αυτής της δίαιτας είναι αν φάμε μια καυτή πίτσα, η οποία με την θερμική της ενέργεια θα μας τροφοδοτήσει ένα σωρό θερμίδες.
Ο προσεκτικός αναγνώστης όμως θα έχει ήδη την λύση έτοιμη: θα πρέπει να εξισορροπήσουμε την καυτή πίτσα με αρκετή ποσότητα κρύας μπύρας!






Ψιλά γράμματα και για να μην πιείτε όλη τη μπύρα της χώρας ….. ,
η θερμίδα της φυσικής (αυτή που απαιτείται για να ανεβάσει ένα βαθμό το ένα γραμμάριο) είναι διαφορετική από τη θερμίδα της διατροφολογίας που είναι 1000 θερμίδες φυσικής.

Οπότε όταν λέμε πως μια μπύρα έχει 800 θερμίδες, εννοούμε 800000 θερμίδες φυσικής…… οπότε διαλέξτε άλλο τρόπο για αδυνάτισμα όπως μπάνιο στη θάλασσα και σεξ ,που είναι και 3 σε ένα , αδυνατίζεις από το κούνημα , από τον οργασμό και το ευχαριστιέσαι κιόλας 😛

Αυτή η δίαιτα λέγετε και δίαιτα της μπύρας …

και για να μην ξεχνιόμαστε στείλτε αυτό το ανέκδοτο σε κάποιο φίλο ή φίλη …. είτε χρειάζεται δίαιτα είτε όχι σίγουρα μια μπύρα μαζί του/της θα σας κάνει καλό …. και τους δυο σας 😉

μπλιάξχαχαχα (+19 σκόρ, 11 ψήφοι)
Loading...

, , , , , ,

Σχολιάστε