Αντί νόμπελΤην επόμενη φορά που θα χτυπήσετε κατά λάθος το δάχτυλό σας με ένα σφυρί, μη διστάσετε… εκτονωθείτε βρίζοντας με όλη σας τη δύναμη.
Πιάνει! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η έρευνα του Ρίτσαρντ Στίβενς και των φοιτητών του που απέσπασε ένα από τα βραβεία IgNobels (αντί-νόμπελ).

Τα επιστημονικά αυτά αντιβραβεία απονέμει κάθε χρόνο, μία εβδομάδα πριν την απονομή των βραβείων Νόμπελ, η χιουμοριστική επιστημονική επιθεώρηση «Χρονικά της Απίθανης Έρευνας».

Οι απίθανες αυτές έρευνες μπορεί με το πρώτο άκουσμα να προκαλούν γέλιο, δεν είναι όμως λίγες οι φορές που τα αποτελέσματα τους έχουν πρακτική χρησιμότητα. Η λίστα με τα βραβεία που παρέδωσαν πραγματικοί Νομπελίστες σε τελετή στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ έχει ως εξής :

Μηχανικής : για τη συλλογή της μύξας της φάλαινας με τηλεχειριζόμενο ελικόπτερο προκειμένου να μελετηθούν οι ασθένειες του αναπνευστικού στις φάλαινες.

Ιατρικής : για την ανακάλυψη ότι τα συμπτώματα του άσθματος υποχωρούν με μια βόλτα στο ρόλερ-κόστερ του λούνα παρκ.

Σχεδιασμού Συγκοινωνιών : για την απόδειξη ότι η γλίτσα χρησιμεύει στον καλύτερο σχεδιασμό επίγειων δικτύων συγκοινωνιών

Φυσικής : στους επιστήμονες που απέδειξαν ότι όσοι φορούν τις κάλτσες πάνω από τα παπούτσια γλιστρούν λιγότερο στον πάγο απ” ότι όσοι τις φορούν κανονικά.

Ειρήνης : για την επιβεβαίωση ότι το βρίσιμο βοηθά στην αντιμετώπιση του πόνου.

Δημόσιας Υγείας : στους ερευνητές που απέδειξαν ότι τα μικρόβια προσκολλώνται στα γένια των επιστημόνων.

Οικονομικών : από κοινού «στα στελέχη και τους διευθυντές των εταιρειών Goldman Sachs, AIG, Lehman Brothers, Bear Stearns, Merrill Lynch και Magnetar γιατί δημιούργησαν και προώθησαν νέους τρόπους για την επένδυση χρημάτων».

Χημείας : στους ερευνητές των πετρελαιοκηλίδων της BP επειδή «διέψευσαν την παλιά δοξασία πως το νερό και το πετρέλαιο δεν αναμιγνύονται».

Διοίκησης : στους ερευνητές που τεκμηρίωσαν με μαθηματικό τρόπο ότι οι οργανισμοί θα λειτουργούσαν καλύτερα εάν οι προαγωγές δίνονταν στην τύχη.

Βιολογίας : σε ομάδα Κινέζων ερευνητών που τεκμηρίωσε επιστημονικά ότι οι ενήλικες νυχτερίδες κάνουν τακτικά στοματικό έρωτα

«Φέτος έχουμε τέσσερις νικητές από τη Βρετανία. Η Βρετανική Αυτοκρατορία πέρασε ένα σκληρό 20ό αιώνα. Ίσως αυτή να είναι η καλύτερη ένδειξη ότι η Αυτοκρατορία ανακτά την εξέχουσα θέση της», δήλωσε ο εκδότης των Χρονικών και εμπνευστής των αντιβραβείων, Μαρκ Έιμπραχαμς.

μπλιάξχαχαχα (-1 σκόρ, 1 ψήφοι)
Loading...

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε