Ο μαύρος ΙππότηςΤο 1247, ο Φρειδερίκος ο Β” της Σουηβίας, βασιλεύς της Σικελίας και Αυτοκράτωρ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας παραχώρησε δύο φέουδα, ένα στον Μαύρο Ιππότη κι έναν στο Λευκό Ιππότη. Τα δύο φέουδα συνόρευαν μεταξύ τους.
Μετά το θάνατο του Φρειδερίκου το 1950, ανέλαβε την εξουσία ο νόθος γιος του Μανφρέντι ως αντιβασιλέας για λογαριασμό του νομίμου κληρονόμου Κοράντο που βρισκόταν στη Γερμανία. Πάνω στις αναταραχές που ξέσπασαν επειδή ο Μανφρέντι δεν είχε την υποστήριξη του Πάπα Ιννοκεντίου του Δ” και καθ’ό,τι ο Μανφρέντι δεν σκόπευε να τηρήσει τους όρους αλλά σκόπευε να κρατήσει για λογαριασμό του το βασίλειο, ο Μαύρος Ιππότης εισέβαλε στο φέουδο του Λευκού, σκότωσε τους ανθρώπους του και σφετερίστηκε τη γη του.
Ο Λευκός Ιππότης, προσβεβλημένος από την άδικη επίθεση, πήγε να βρει το Μαύρο Ιππότη σε μια ύστατη προσπάθεια να έλθει σε συμφωνία μαζί του και να επανακτήσει τη γη του δια της διπλωματικής οδού. Ο Μαύρος Ιππότης όμως μόλις τον είδε τον σκότωσε.
Τα παιδιά του Λευκού Ιππότη, όταν μεγάλωσαν πήγαν να βρουν τον Μαύρο Ιππότη με σκοπό να διεκδικήσουν τη γη που είχε αρπάξει από τον πατέρα τους. Ο Μαύρος Ιππότης όμως με το που τους είδε τους σκότωσε πριν βγάλουν κιχ.
Οι γιοι των γιων του Λευκού Ιππότη, γνώστες της ιστορίας που είχε πλέον αρχίσει να γίνεται θρύλος, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν από το Μαύρο Ιππότη την αγαπημένη γη που πάλαι ποτέ ανήκε στον παππού τους. Ο Μαύρος Ιππότης όμως τους σκότωσε πριν καν περάσουν το κατώφλι της κατοικίας του.
Η ιστορία συνεχίστηκε για πολλές γενιές κι ίσως κάπου στον κόσμο να συνεχίζουν ακόμη να σκοτώνονται, ένοχοι πρώτον που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δεύτερον που δεν διδάχτηκαν από τα παθήματα των άλλων και τρίτον και κυριότερο του δεν έχουν ακόμη καταλάβει το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας μας το οποίο σας προτρέπω να προσπαθήσετε να μαντέψετε πριν διαβάσετε την απάντηση.
Και όσοι είσθε ΑΝΑΞΙΟΙ και δεν είσθε σε θέση να μαντέψετε ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας ιδού η απάντηση:
…ο Μαύρος Ιππότης δεν θέλει να του σπάτε τ” α***δια.

μπλιάξχαχαχα (Δεν υπάρχει βαθμολογία)
Loading...

, , , , ,

Σχολιάστε