Ο Χρήστος και η ΦανήΗ Φανή ήταν μια νέα εργαζομένη μητέρα παντρεμένη με το Χρήστο. Ο Χρήστος ήταν ο παροιμιώδης φαλλοκράτης. Γύριζε σπίτι από τη δουλειά, την άραζε στον καναπέ κι άναβε την τηλεόραση και περίμενε την Φανή που σχόλαγε κι αυτή από τη δουλειά της αλλά προηγουμένως έπρεπε να πάει να φέρει τα παιδιά από το σχολείο, για να μαγειρέψει να φάνε. Φυσικά άφηνε τα παπούτσια και την εφημερίδα του όπου έβρισκε και περίμενε να τα μαζέψει η Φανή. Εκτός από το μαγείρεμα η Φανή έπρεπε να πλύνει τα πιάτα να καθαρίσει το σπίτι, να βάλει μπουγάδα, να σιδερώσει, να διαβάσει τα παιδιά, να τα πάει αγγλικά, να τα ταΐσει, να τα ποτίσει, να τα κοιμίσει κοκ. ο Χρήστος δεν μετακινούσε ούτε το πιο μικρό αντικείμενο λίγα εκατοστά παραπέρα κι άσε άμα έκανε μπάνιο… Γέμιζε το μπάνιο νερά και περίμενε να τα μαζέψει η Φανή.
Για να λέμε βέβαια του στραβού το δίκιο, ο Χρήστος ποτέ δεν απαίτησε από την Φανή ούτε να εργαστεί, ούτε να κάνει ό,τι έκανε. Και οικιακή βοηθό της είχε προτείνει να πάρουνε και delivery να τρώνε αλλά η Φανή ούτε ν’ακούσει… Δεν της έκαναν ούτε οι Αλβανίδες, ούτε οι πρώην Σοβιετικές, ούτε οι Φιλιππινέζες, ούτε οι Ελληνίδες, όσες είχαν μείνει σε αυτό το επάγγελμα. Ήταν όλες βρωμιάρες, ακατάστατες, κλέφτρες και δε συμμαζεύεται. Και βέβαια για delivery ούτε ν’ακούσει. Τα παιδιά έπρεπε να τρώνε αγνό σπιτικό φαγάκι κι εδώ που τα λέμε σ’αυτό δεν είχε καθόλου άδικο. Άσε που ήταν και οικονόμος και δεν ήθελε να κάνουν περιττές σπατάλες. Καλύτερα να μάζευαν όλα εκείνα τα λεφτά για τις σπουδές των παιδιών τους ή για να πάνε ένα ταξίδι να γνωρίσουν τον κόσμο. Βέβαια μια φορά το μήνα πού και πού πήγαιναν τα παιδιά τους για καμιά πίτσα ή κάνα goodys για να βγάλουν το σκασμό τα σκασμένα γιατί σε αυτή την ηλικία τα κωλόπαιδα δεν εκτιμούν το καλό σπιτικό φαΐ και προτιμούν να τρώνε αηδίες, τα λεγόμενα «happy meals», αλλά τουλάχιστον αυτό δε γινόταν σε καθημερινή βάση κι όπως και να το κάνουμε ήταν πολύ σημαντικό.
Νομίζω ότι σας έδωσα μια πλήρη εικόνα των δύο αυτών χαρακτήρων.
Ακούστε όμως τι είπε μία μέρα η Φανή στις συναδέλφους της την ώρα της εργασιακής ανάπαυλας:
-Κορίτσια δε θα με πιστέψετε αν σας πω τι έγινε χθες!
-Τι έγινε, τι έγινε; ρώτησαν όλο απορία οι φίλες της.
-Πήγα χθες στο σχολείο να πάρω τα παιδιά και τι να δω! Ο δάσκαλος τους μου είπε πως τα είχε πάρει ο Χρήστος. Γυρίζω σπίτι και διαπιστώνω ότι ο Χρήστος είχε μαγειρέψει ένα εξαίσιο γεύμα και τα είχε ταΐσει, είχε πλύνει τα πιάτα, είχε μαζέψει το τραπέζι, είχε τακτοποιήσει τα πράγματα, είχε βάλει μπουγάδα, είχε σιδερώσει, είχε ξεσκονίσει, είχε σκουπίσει, είχε τινάξει τα χαλιά, είχε σφουγγαρίσει, είχε στρώσει τα κρεβάτια, μετά διάβασε τα παιδιά, τα πήγε αγγλικά, καθάρισε τα τζάμια, μαγείρεψε το δείπνο καθάρισε τις τουαλέτες και δε με άφησε όλη εκείνη την ώρα να κάνω τίποτα.
-Και σε τι οφείλεται αυτή η αλλαγή; Ρώτησαν οι φίλες.
-Κι εγώ είχα αυτή την απορία μέχρι που βρήκα στο μπάνιο ένα περιοδικό γυρισμένο σε ένα άρθρο που υποστήριζε ότι όταν η γυναίκα έχει κάποιον να τη βοηθάει στις οικιακές δουλειές επιτυγχάνει εκπληκτικές αποδώσεις στα ερωτικά παιχνίδια! Έτσι εξηγούνται όλα!
-Και μετά τι έγινε; ρώτησε πονηρά μια από τις κοπέλες.


-Τι περίμενες να γίνει κούκλα μου; Ο Χρήστος ύστερα απ’όλα αυτά, ήταν τόσο κουρασμένος που δεν είχε όρεξη για ερωτικά παιχνίδια. Την έπεσε και κοιμήθηκε!

Ηθικό δίδαγμα: Καλό είναι οι άνδρες να βοηθάνε τις γυναίκες τους στις οικιακές δουλειές αλλά να μην το παρακάνουνε κιόλας.

μπλιάξχαχαχα (+2 σκόρ, 1 ψήφοι)
Loading...

, , , , , , ,

Σχολιάστε