Κοκκινοσκουφίτσα με άλλη άποψη, πιο …. πιο ….Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα νεαρό άτομο με το όνομα Κοκκινοσκουφίτσα, που ζούσε με τη μητέρα της στην άκρη ενός μεγάλου δάσους.
Κάποια μέρα η μητέρα της της ζήτησε να πάει ένα καλάθι με φρέσκα φρούτα και μεταλλικό νερό στο σπίτι της γιαγιάς της- όχι βέβαια γιατί ήταν γυναικεία δουλειά , αλλά γιατί ήταν μια γενναιόδωρη πράξη και βοηθούσε στην ανάπτυξη του αισθήματος της κοινοτικής αλληλεγγύης. Επιπλέον, η γιαγιά της δεν ήταν άρρωστη , αντίθετα η σωματική και ψυχική της υγεία ήταν άριστες και ήταν απολύτως ικανή να φροντίζει τον εαυτό της όπως κάθε ώριμο άτομο.
Έτσι, η Κοκκινοσκουφίτσα πήρε το καλαθάκι της και πήγε στο δάσος. Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι το δάσος ήταν ένα κακό και επικίνδυνο μέρος και δεν πήγαιναν ποτέ εκεί. Η Κοκκινοσκουφίτσα ωστόσο είχε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην εφηβική της σεξουαλικότητα και μια τέτοια φανερά φροϋδική άποψη δεν την πτοούσε καθόλου.
Στο δρόμο για το σπίτι της γιαγιάς της ,ένας λύκος πλεύρισε την Κοκκινοσκουφίτσα και τη ρώτησε τι είχε στο καλαθάκι της. Εκείνη του απάντησε :
– Έχω μερικά υγιεινά προϊόντα για τη γιαγιά μου.
Ο λύκος είπε:
– Ξέρεις , χρυσό μου, δεν είναι φρόνιμο να διασχίζει μοναχό του το δάσος ένα μικρό κορίτσι.
Η Κοκκινοσκουφίτσα είπε:
– Θεωρώ ότι η σεξιστική σου παρατήρηση είναι εξαιρετικά επιθετική αλλά έχεις το ελαφρυντικό ότι μιλάς έτσι εξαιτίας της παραδοσιακής σου κατάταξης στο λούμπεν προλεταριάτο. Η ιδιαίτερη έμφαση που δίνει η κοινωνία μας σε τέτοια ζητήματα σε έχει εξαναγκάσει να αναπτύξεις τη δική σου , απολύτως νόμιμη, κατά τ” αλλά κοσμοθεωρία.Και τώρα σ’αφήνω γιατί πρέπει να συνεχίσω τον δρόμο μου.
Η Κοκκινοσκουφίτσα βάδιζε στο κεντρικό μονοπάτι. Αλλά ο λύκος, επειδή η κοινωνική του θέση τον είχε απελευθερώσει από τη δουλοπρεπή προσκόλληση στην ορθολογική δυτικότροπη σκέψη, γνώριζε ένα πιο σύντομο δρόμο για το σπίτι της γιαγιάς. Μπήκε , λοιπόν, στο σπίτι κι έφαγε τη γιαγιά διαπράττοντας μια απολύτως εύστοχη – για τα σαρκοφάγα- ενέργεια. Μετά ανεπηρέαστος από τις αυστηρές παραδοσιακές απόψεις περί ανδροπρέπειας και θηλυπρέπειες , έβαλε το νυχτικό της γιαγιάς και ξάπλωσε στο κρεβάτι.
Η Κοκκινοσκουφίτσα μπήκε στο εξοχικό και είπε:
– Γιαγιάκα μου, σου έφερα μη λιπαρές και απολύτως φρέσκες τροφές για τιμήσω τη μακρόχρονη και σοφή μητριαρχική παρουσία σου.
Από το κρεβάτι ο λύκος είπε με σιγανή φωνή :
– Παιδί μου, έλα πιο κοντά για να σε δω.
Η Κοκκινοσκουφίτσα είπε:
– Ω, βέβαια, γιαγιάκα ξέχασα ότι έχεις ιδιόμορφη όραση όπως οι νυχτερίδες. Γιαγιούλα μου , τι μεγάλα μάτια που έχεις!
– Τα μάτια μου έχουν δει πολλά κι έχουν συγχωρέσει πολλά, χρυσό μου.
– Γιαγιάκα, τι μεγάλη μύτη που έχεις -σχετικά μεγάλη βέβαια- και σίγουρα πολύ ελκυστική με το δικό της πρωτότυπο τρόπο.
– Έχει μυρίσει πολλά κι έχει συγχωρέσει πολλά, παιδί μου.
– Γιαγιά, τι μεγάλα δόντια που έχεις!
Ο λύκος είπε:
– Αααα! ακου να σου πω! Ως εδώ! είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον εαυτό μου και την εμφάνισή μου, και πετάχτηκε πάνω και βούτηξε την Κοκκινοσκουφίτσα με τα κοφτερά του νύχια έτοιμος να την καταβροχθίσει. Η Κοκκινοσκουφίτσα στρίγκλισε , όχι βέβαια γιατί θορυβήθηκε από την προφανή τάση του λύκου να φοράει γυναικεία ρούχα, αλλά επειδή ο λύκος εισέβαλε αναπάντεχα στο ζωτικό της χώρο .
Οι στριγκλιές της ακούστηκαν από ένα περαστικό άτομο που ασχολιόταν με το κόψιμο των ξύλων ( ο ίδιος προτιμούσε να τον αποκαλούν μηχανικό καυσίμων υλών ). Όταν μπήκε μέσα στο εξοχικό , είδε την κατάσταση και προσπάθησε να επέμβει.
Καθώς όμως σήκωσε το τσεκούρι του, η Κοκκινοσκουφίτσα και ο λύκος κοντοστάθηκαν.
– Και ποιος νομίζεις ότι είσαι; ρώτησε η Κοκκινοσκουφίτσα , εισβάλλεις εδώ μέσα λες και είσαι πρωτόγονος άνθρωπος και κραδαίνεις το όπλο σου λες και πρόκειται να σκεφτεί αυτό για σένα! Σεξιστή, φυλετιστή ! Πώς τολμάς και υποθέτεις ότι οι γυναίκες και οι λύκοι αδυνατούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους χωρίς τη βοήθεια ανδρών!! Τι φαλλοκρατικές πεποιθήσεις!!
Μόλις άκουσε την παθιασμένη ομιλία της Κοκκινοσκουφίτσας , η γιαγιά έδωσε έναν πήδο και βρέθηκε έξω από το στόμα του λύκου , άρπαξε το τσεκούρι του ατόμου που ασχολιόταν με το καύσιμο των ξύλων και του έκοψε τη…ρίζα των φαλλοκρατικών του απόψεων .
Μετά από αυτήν τη δοκιμασία , η Κοκκινοσκουφίτσα, η γιαγιά και ο λύκος κατάλαβαν ότι είχαν κάποιους κοινούς στόχους, όπως την περιφρούρηση των διαπροσωπικών σχέσεων και τη διαφύλαξη του αυτεξούσιου αυτών από τις παρεμβάσεις τρίτων.
Έτσι, αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα εναλλακτικό κοινόβιο που θα βασιζόταν στον αλληλοσεβασμό και τη συνεργασία .
Κι έζησαν όλοι μαζί καλά στο δάσος και … εμείς καλύτερααααα!

μπλιάξχαχαχα (+3 σκόρ, 3 ψήφοι)
Loading...

, , , , ,

Σχολιάστε