Ιός και @@ στο Facebook – Μούφες



Μερικές πληροφορίες γιατί είδαμε ένα πανικό σήμερα στα γνωστά site ενημέρωσης …
Στο Facebook δεν υπάρχουν ιοί .
Στα μηνύματα που σας έρχονται στο Facebook δεν υπάρχουν κακόβουλα αρχεία , είναι απλά μηνύματα εμπλουτισμένου κειμένου δηλαδή μπορούν να έχουν εκτός από απλό κείμενο , φωτογραφίες , βίντεο καθώς και συνδέσμους (Links) σε οτιδήποτε site.
Οι παγίδες και που την πατάνε οι πιο πολλοί

Οι ιοί ή το κακόβουλο λογισμικό βρίσκετε συνήθως σε έναν εκτός facebook server – site .
Όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα και έχει ύποπτα links – συνδέσμους καθώς και ύποπτο αποστολέα αλλά και πολλούς άκυρους παραλήπτες άσχετους με το θέμα τότε το σβήνεται ή και ακόμα το αναφέρετε στην ομάδα διαχείρισης του Facebook, υπάρχει σύνδεσμος αναφοράς 😉 .
Απλά και σταράτα αν «μολυνθεί» ο υπολογιστής σας μπορεί εκτός

  • από το να αναπαράγει το μήνυμα και στους δικού σας φίλους
  • να προκαλέσει βλάβες στο σύστημά σας
  • να υποκλέψει κωδικούς σας , από το Facebook λίγο δύσκολο από αλλού
  • και γενικά ότι κάνει ένα κακόβουλο λογισμικό .
    Ο πανικός με το ότι υπάρχει ιός στο Facebook και προσοχή έτσι και προσοχή αλλιώς και ότι θα πάρει φωτιά ο σκληρός σας δίσκος και γενικά παπα@@@@@@@@@@ρολογίες δε βοηθάει . Αυτά τα μηνύματα υπήρχαν από πάντα και θα υπάρχουν όσο δυστυχώς λόγο περιέργειας κάνουμε κλικ σε «ύποπτα» link συνδέσμους .
    Σήμερα λοιπόν είναι αρκετούς φίλους του Facebook να αναπαράγουν αναρτήσεις από ιστοσελίδες και blogs τα οποία δυστυχώς λένε μόνο προσοχή και τίποτα άλλο .
    Αύριο μεθαύριο το μήνυμα θα έχει άλλο τίτλο πιο πιασάρικο πιο κάνε με κλικ

  • «δείτε τι έκανε η μάνα» πριν μερικούς μήνες
  • «δείτε πόσο μεγάλη την έχει» πριν μερικές εβδομάδες
  • «το καινούριο dvd της Τζούλιας» ακόμα το πιστεύουν μερικοί , βρε θηρία θα το πουν και στην τηλεόραση αν βγάλει και άλλο dvd ….
  • Σήμερα με το «I got you a surprise» ε βρε άτιμε περίεργε τι το πατάς τον σύνδεσμο σου ήρθε στα Αγγλικά και σου λέει να δεις φωτογραφίες οι δε βλέπονται στον browser (μεγάλη Ελληνική λέξη ) που είναι παράξενο !!! και όταν το κατεβάσεις το αρχείο είναι εκτελέσιμο (δλδ .exe ) άρα πρόγραμμα , γιατί το συνεχίζεις ….. γιατί !!!
  • Δεν υποτιμάμε την νοημοσύνη κανενός απλά ενημερώνουμε και αναφέρουμε κάποια παραδείγματα γιατί μας την έδωσε σήμερα και μας την δίνει γενικά ο πανικός από το πουθενά 🙂 και ότι απλά δεν αναφέρουν ότι τα ύποπτα μηνύματα και email απλά δεν τα ανοίγουμε και αυτό που κάνουμε είναι να ενημερώσουμε τον φίλο , αν ήρθε από φίλο , ότι πιθανόν να έχει πρόβλημα …. με τον υπολογιστή του

    Όλοι την πατάμε και όλοι πρέπει να προσέχουμε αυτά τα μηνύματα υπήρχαν από παλιά , υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο δεν είμαστε σε λίγο υποψία , απάτες και απατεώνες θα υπάρχουν !!!

    Αυτά τα λίγα για βάλτε κανα μουσικό βίντεο ή κανα ανέκδοτο στο facebook να γουστάρουμε λίγο .
    Είμαστε site με ανέκδοτα και γέλιο αλλά καμιά φορά μας πιάνει 🙂 τώρα που το σκέφτομαι «ΜΟΙΡΑΣΤΕ το στο facebook» υπάρχει σύνδεσμος λίγο πιο κάτω…

    μπλιάξχαχαχα (+2 σκόρ, 1 ψήφοι)
    Loading...

    , , , , , , , ,

    Σχολιάστε